Bokbloggsjerka

Är väl ute i sista minuten men gör ett försök igen. Den här veckans fråga, eller snarare önskan, från Annika är: pusha för en europeisk författare som du gillar.

Första tanken som slog mig var JK Rowling. Hon är ju brittisk men det kändes lite väl förutsägbart. Så istället vill jag pusha för Michelle Paver, författaren till Vargbröder vilket är en bokserie som jag tycker om väldigt mycket. Paver är väldigt duktig på att hålla sin läsare på tårna och har ett härligt språk. Hon har även skrivit Evig Natt, vilket är en skräckbok som fått fina recensioner och som jag helt klart ska bita tag i så fort jag kan.


Från posten

Jag gjorde en liten beställning på The Book Depository här om veckan och nu har jag fått hem alla böckerna. Det var första gången jag beställde därifrån och därför blev jag lite konfunderad när alla de fem böckerna levererades var för sig. Även om de skickades samma dag så hade de packats i olika paket så det slutade med att jag hade tre stycken avier liggandes på dörrmattan (två av böckerna lyckades ta sig genom brevinkastet). En aning oekonomiskt och icke-miljövänligt kan jag tycka, fast de kanske inte alltid gör så?

Här är  i alla fall de böcker som kom: • Glasshouses av Rachel Caine (The Morganville Vampires #1)
 • The Basic Eight av Daniel Handler
 • The Lost Hero av Rick Riordan (Heroes of Olympus #1)
 • The Son of Neptune av Rick Riordan (Heroes of Olympus #2)
 • The Red Pyramid av Rick Riordan (The Kane Chronicles #1)

Jag ser jättemycket fram emot att läsa alla dessa böckerna men särskilt Riordans böcker såklart. Har längtat efter att köpa dem där i flera år känns det som.


Black Swan Rising


Läste alldeles nyss ut Black Swan Rising som är skriven av Lee Carroll. Att Carroll är ett pseudonym är ingen hemlighet och den kvinnliga parten, Carol Goodman, har tidigare skrivit ett flertal fantasyböcker. Jag har inget ont att säga om Carol och hennes mans författarskap. Språket är bra och även om jag inte dras in i berättelsen ordentligt så sitter jag ändå på helspänn. Eller snarare sagt, jag behåller uppmärksamheten.

Tyvärr så börjar berättelsen börjar brista på för mig är när Will träder in i boken i rollen som Garets kärleksintresse. Ärligt talat, är inte vampyrer så gammalt nu? Han är snygg, han är rik och han dricker hennes blod. Lägg sedan till en klyschig sexscen på det. Groundbreaking inom fantasygenren.

...NOT?

Jag tycker verkligen att det är synd att kärlekshistorien förstör den "riktiga" historien för annars så är det faktiskt riktigt bra. Som sagt, saker händer ständigt och man får följa med på en resa runt, över och under hela New York.

Det ska finnas en del två också, The Watchtower, men om jag ger mig på den så kommer det nog inte ske än på ett tag i alla fall. En stark trea får ändå Black Swan Rising för jag tycker att historien och karaktärerna var uppbyggda på ett bra vis.

Hypotetiskt sett då

Ok, så det börjar bli mer och mer en bokblogg av det här och jag fortsätter i den riktningen genom att göra denna veckans bokbloggsjerka.

Om jag fick ett presentkort på 1000 kronor så skulle jag klicka hem de här böckerna från Amazon uk:

 

Och dessa skulle jag beställa från Bokus:

 

 

Det skulle vara ett väl spenderat presentkort.


LoreenÅh, snälla låt Loreen vinna Melodifestivalen! Hon är inte bara fruktansvärt duktig, hon verkar vara sjukt sympatisk också. Gillar henne väldigt mycket.

Februaris månadsrapport

Okej, så jag får väl börja låtsas att jag driver en bokblogg då för jag kan bara inte låta bli att skriva en månadsrapport utav de böckerna som jag läst denna (egentligen förra) månaden.
Sex stycken (!) blev det och likaså i januari så läste jag sex (!) stycken. Nu har jag visserligen varit på semester också vilket gav lite extra lästid men ändå, aningens imponerad av mig själv. Jätteroligt är det faktiskt att jag kommit igång så bra med läsandet, jag har läst flera fantastiska böcker den senaste tiden och jag har upptäckt en massa böcker som jag knappt kan vänta på att få läsa i framtiden.

Antal lästa böcker: 6 st
4 engelska/2 svenska
4 kvinnliga/2 manliga författare
 • Restaurangen vid slutet av universum - Douglas Adams
 • Soulless - Gail Carriger
 • City of Bones - Cassandra Clare
 • Size 12 Is Not Fat - Meg Cabot
 • Jellicoe Road - Melina Marchetta
 • Kungarnas Krig - George R.R. Martin

Bästa bok: Jellicoe Road eller Kungarnas Krig
Sämsta bok:
Soulless
Antal lästa sidor:
2528 s


RSS 2.0